ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΜΕΛΙ
ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΜΕΛΙ

press to zoom
ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΜΕΛΙ
ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΜΕΛΙ

press to zoom
1/1

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ

______________________________________________________________

Γεύση από Μέλι

της Shelagh Delaney

                                          

Συντελεστές

Μετάφραση: 

Μαργαρίτα Δαλαμάγκα - Καλογήρου

Σκηνοθεσία: 

Σταύρος Στάγκος

Παίζουν :

Ζωή Ναλπάντη,

Διονυσία Μπαλαμότη,

Βασίλης Χατζηδημητράκης,

Δημήτρης Δαμιανός Παπαλάμπρος,

Γιάννης Αρτεμισιάδης

 

Φωτισμοί:

Γιώργος Αγιαννίτης

Μουσική:

Λάκης Χαλκιόπουλος

Σκηνικα- κοστούμια:

Χρήστος Μπαλαγιάννης – Μάριος Μπόβολης

Βοηθός σκηνοθέτη:

Βαλεντίνα Κάντα

Φωτογραφίες:

Ελένη Φράγκου

Από 30 Οκτωβρίου 2021

κάθε Σάββατο στις 21.00

& καθε Κυριακή στις 18.30 

Τιμές εισιτηρίων:

14,00 Ευρώ (Κανονικό),

10,00 Ευρώ (Μειωμένο),

5,00 Ευρώ (Ατέλεια)

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

viva.gr

 

aggelonvima.gr 

 

και στο ταμείο του θεάτρου με κάρτα πιστωτική ή χρεωστική

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:

Τηλ. 210-5242211

TO ΑΓΓΕΛΩΝ BHMA είναι χώρος COVID FREE. Τις παραστάσεις, οι οποίες δεν έχουν διάλειμμα, παρακολουθούν άτομα εμβολιασμένα και νοσήσαντα με τα αντίστοιχα πιστοποιητικά και δελτία ταυτότητας. Τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Το έργο A Taste of Honey (Γεύση από Μέλι) είναι μία συναρπαστική απεικόνιση των τρωτών σημείων και, μαζί, των δυνάμεων της γυναικείας φύσης και πνεύματος σε έναν στερημένο και ανήσυχο κόσμο. Ταυτόχρονα, είναι μια ρεαλιστική όσο και κεφάτη απεικόνιση - καθρέφτης της ζωής της λούμπεν εργατικής τάξης στην μεταπολεμική Βρετανία.

Η Shelagh Delaney έγραψε την ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΜΕΛΙ στα δεκαεννιά της, το 1958. Ένα έργο-ποταμό που μιλάει γενναία, αυθόρμητα και απλά για θέματα καυτά έως και ταμπού της κοινωνίας τότε, αλλά και σήμερα: την ομοφυλοφιλία, τις μονογονεϊκές οικογένειες, τις ανύπαντρες μητέρες, την απουσία του πατέρα, τις σχέσεις γυναικών με άντρες νεότερους ή άλλου χρώματος, τον αλκοολισμό, την εγκυμοσύνη ανήλικων κοριτσιών εκτός  γάμου. Το έργο απέσπασε πολλά και σημαντικά βραβεία στην Βρετανία, ανέβηκε στην διεθνή σκηνή αποσπώντας και εκεί σημαντικά βραβεία, έγινε ταινία με την πρωτοεμφανιζόμενη Rita Tushingham που βραβεύτηκε στις Κάννες. Με αυτό το «φορτίο» φτάνει φέτος στην σκηνή του ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ, από όσο γνωρίζουμε, περιέργως, για πρώτη φορά στην Ελληνική σκηνή.

Το έργο αφηγείται την ιστορία της Τζο, ενός δεκαεπτάχρονου κοριτσιού της εργατικής τάξης και της Έλεν, της αλκοολικής μητέρας της, μιας ξένοιαστης και σεξουαλικά ακόρεστης νέας γυναίκας. Οι δυο τους ζουν μόνες από πάντα. Τώρα, αλλάζουν σπίτι για μιαν ακόμη φορά, μετακομίζοντας σε ένα ακόμη άθλιο κατάλυμα δίπλα στα σφαγεία μιας μελαγχολικής βιομηχανικής περιοχής. Εκεί η Έλεν αφήνει ολομόναχη την Τζο και φεύγει με έναν ακόμη σύντροφο, όταν νομίζει πως βρίσκει την ευκαιρία της ζωής της στον γάμο με έναν άντρα πολύ νεότερό της, τον επίσης αλκοολικό Πήτερ, ευκατάστατο πωλητή αυτοκινήτων. Η  Τζο αναζητά την συντροφικότητα σε μιαν άγουρη σχέση με έναν περαστικό έγχρωμο ναύτη και μένει με «ενθύμιο» μιαν εγκυμοσύνη. Ολομόναχη και πάλι, όταν ο ναύτης της αναπόφευκτα φεύγει, περιμένει το παιδί της και. Τότε ζει μιαν ουσιαστική σχέση με τον Τζεφ, έναν γκέι σπουδαστή τέχνης. Όμως, αναπόφευκτα, η Έλεν επιστρέφει…

Η Γεύση από Μέλι καταγράφει ολοζώντανα, με κατανόηση και χιούμορ, την ασφυξία, την ελπίδα και τον αγώνα των ηρώων να ξεφύγουν, με τον τρόπο του ο καθένας, από το κοινωνικό περιθώριο. Ταυτόχρονα, σχολιάζει καυστικά, με φρέσκια ματιά και έντονη αμφισβήτηση τις καθιερωμένες θέσεις της κοινωνίας για την τάξη, το χρώμα, το φύλο και τον σεξουαλικό προσανατολισμό στον μεταπολεμικό, αλλά και στον σύγχρονο κόσμο. Με μια ειλικρίνεια που τσακίζει κόκαλα, είναι ένα έργο που σπάζει όλα τα σύνορα και νικάει με το σπαθί του τον Χρόνο.

17η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2021 -2022