top of page

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

5ος Κύκλος / Κάθε Παρασκευή 18.30 – 20.00:

 

Φιλοσοφία 

Τίτλος κύκλου: Tέχνη και Φιλοσοφία

Ρεγγίνα Αργυράκη

Έναρξη: Παρασκευή, 4 Μαρτίου – Λήξη: Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022

ΡΕΓΓΙΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΑΡΓΥΡΑΚΗ-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ

 

Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Τέχνης με έμφαση στις Νευροεπιστήμες του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το έτος 1986 και ιδρυτικό μέλος της εν λόγω Σχολής.

Επιμελήτρια όλων των εικαστικών εκθέσεων, παράλληλων εικαστικών δράσεων και δρώμενων της γκαλερί του πολιτιστικού χώρου ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ, Σατωβριάνδου 36, Αθήνα από το έτος 2007 έως σήμερα και, κατά το ίδιο διάστημα, σύμβουλος της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΔΥΣΗΣ, με έδρα στην ίδια διεύθυνση.

Κατά τα τελευταία έτη, έχει επιμεληθεί μεγάλου αριθμού και μεγάλης κλίμακας εκθέσεων στο ΕΑΤ-ΕΣΑ, Πάρκο Ελευθερίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Εργοστάσιο Καχραμάνογλου και αλλού Έχει στήσει εικαστικά και σκηνοθετήσει σε παράλληλες δράσεις, πάντα σε συνεργασία με τον Αρχιμουσικό Ελευθέριο Καλκάνη τρεις παραστάσεις στο Ωδείον Ηρώδου Αττικού από μία παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Φιλοσοφική Σχολή ΕΚΠΑ, στις Στήλες Ολυμπίου Διός και στο Βυζαντινό Μουσείο, δύο παραστάσεις στο κτίριο Χυτήρογλου (LOFT), την έκθεση με τίτλο «Ενστάσεις Βιοποικιλότητος με έργα εικαστικών καλλιτεχνών από όλη την Ευρώπη που πραγματοποιήθηκε σε χώρους του παλαιού Ανατολικού Αερολιμένα Αθηνών στο Ελληνικό και ένα εικαστικό δρώμενο στον αρχαιολογικό χώρο του Δήμου Αριστοτέλη, με το οποίο ξεκίνησε η αναπαράσταση του οδοιπορικού του μεγάλου φιλοσόφου επ’ ευκαιρία του εορτασμού των 2.500 ετών από την γέννησή του σε συνεργασία με την ΕΡΤ3 και το BBC.

[Για όλα τα ανωτέρω υπάρχουν οι επίσημοι τυπωμένοι κατάλογοι των συνεργασθέντων φορέων όπου και τα επιμελητικά της σημειώματα, οι οποίοι είναι στην διάθεση παντός ενδιαφερομένου.]

Πριν από τις ανωτέρω, έχει, ενδεικτικώς, επιμεληθεί σειράς εικαστικών εκθέσεων στο BARBICAN CENTRE του Λονδίνου και στις διοργανώσεις της FREEZE. Έχει συνδιοργανώσει μεγάλα παγκόσμια συνέδρια φιλοσοφίας, όπως το Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας της Αθήνας, το Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας για τον Αριστοτέλη, το Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφικής Ηθικής και Νευροεπιστημών της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρίας κ.ά. Είναι μέλος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρίας, της Societa Scholastica San Tomaso d’ Aquino, του Pontificia Gregoriana Universita di Roma, της British Association for the Philosophy of Arts κ.ά.

Έχει εποπτεύσει ικανό αριθμό εξαίρετων διδακτορικών διατριβών με αντικείμενο την Φιλοσοφία της Τέχνης, οι συγγραφείς των οποίων ήδη διακρίνονται ως διδάσκοντες σε πανεπιστήμια της Ελλάδος και του εξωτερικού.

-----------------------------------

Σε κάθε κύκλο μπορούν να πάρουν μέρος έως τριάντα άτομα από 15 ετών και πάνω δηλώνοντας συμμετοχή με mail στο info@aggelonvima.gr μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου 2022.  Σε αυτό το mail πρέπει απαραιτήτως να δηλώνεται: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, mail επικοινωνίας και ο ένας ή οι δύο κύκλοι που καθένας/καθεμία επιθυμεί να παρακολουθήσει.

Σημειώνεται πως:

α) κάθε άτομο μπορεί να δηλώσει συμμετοχή σε έναν ή δύο κύκλους. Αν δηλωθούν περισσότεροι κύκλοι, θα ληφθούν υπόψη οι δύο πρώτοι που δηλώθηκαν    β) για τις συμμετοχές, θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας με βάση τον χρόνο αποστολής του e-mail των ενδιαφερομένων και 

γ) σε όσους/όσες το χρειάζονται, π.χ. εκπαιδευτικούς, στο τέλος του κύκλου θα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

 

ΤΟ ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ COVID FREE

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ Ή ΝΟΣΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

bottom of page