ΚΡΙΤΙΚΕΣ - ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

«Η Ζαριά»: Ζούμε στις φαντασιώσεις μας;

O Peter Straughan είναι βραβευμένος με ΒΑFΤΑ, υποψήφιος για OSCAR και  για πολλές άλλες διεθνείς διακρίσεις για σενάριά του. Η ΖΑΡΙΑ  (αγγλικός τίτλος BONES=τα κόκκαλα, τα ζάρια), θεατρικό του έργο γραμμένο το 2002, μας μεταφέρει σε ένα καταχρεωμένο πορνοσινεμά, στο Gateshead, μια ασήμαντη πόλη  της κεντρικής Αγγλίας, την δεκαετία του ’60. 

Ήταν θέμα καλής «Ζαριάς» η παράσταση του Θοδωρή Βουρνά στο «Αγγέλων Βήμα»

Φρέσκια, δυνατή, αστεία και πρωτότυπη η παράσταση έχει ένα ακόμα δυνατό χαρτί, αυτό της διανομής, με τον κάθε ρόλο να είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του ηθοποιού.

Ντ’ Εόν του Renny Krupinski στο θέατρο Αγγέλων Βήμα!

Η ιστορία ενός ανθρώπου που έζησε τη μισή του ζωή ως άνδρας και την άλλη μισή ως γυναίκα…

Η ΖΑΡΙΑ του Peter Straughan στο θέατρο Αγγελων Βήμα!

 Πυροδοτείται ένα σπαρταριστό παιχνίδι γάτας / ποντικού για πέντε που θυμίζει άλλοτε ασπρόμαυρες γκανγκστερικές ταινίες, άλλοτε κωμικές ταινίες του βωβού και έχει ένα απροσδόκητο και αιματηρό τέλος.

Ντ’ Εόν του Renny Krupinski στο θέατρο Αγγέλων Βήμα!

Η ιστορία ενός ανθρώπου που έζησε τη μισή του ζωή ως άνδρας και την άλλη μισή ως γυναίκα…

Ο θεατρικός συγγραφέας Kee Thuan Chye έρχεται στο Αγγέλων Βήμα

Το θέατρο Αγγέλων Βήμα θα υποδεχθεί την Κυριακή, 27 Μαΐου 2018 (ώρα 20.00) τον Kee Thuan Chye, συγγραφέα του έργου «Κάθαρση Τώρα» (αγγλικός τίτλος THE BIG PURGE), ο οποίος θα παρακολουθήσει την παράσταση και μετά το τέλος θα συζητήσει με το κοινό.

Η παράσταση «Samotnosc» στο Θέατρο «Αγγέλων Βήμα»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση.

Samotnosc στο θέατρο «Αγγέλων Βήμα»: Ένα ενιαίο θεατρικό γλυπτό φτιαγμένο από εικόνες

Samotnosc, μια άγνωστη λέξη. Μια οθόνη έτοιμη να δεχτεί τις προβολές των χαρακτήρων του έργου, της Ιουλίας και του Νικηφόρου. Μιας εμμονικά μοναχικής γυναίκας και ενός ερωτικά υπερδραστήριου μεσήλικα. Δύο ανθρώπων ακραία διαφορετικών και συγκρουόμενων μέσα στην αναγκαστική συμβίωσή τους, σε μια Αθήνα που ο πληθυσμός της αλλάζει. Τι τους δένει σε αυτή τη συμβιωτική σχέση; Κοινό σημείο αναφοράς και για τους δύο, η μοναξιά και η αναγκαστική διαχείριση της. Για πόσο μπορούν να αντέξουν τη μοναξιά; Τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν για να την αντέξουν; Ο νεαρός μετανάστης που βρίσκεται στο δρόμο τους θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος των προσδοκιών τους;

Samotnosc, μία παράσταση για τη μοναξιά. Αυτή τη «δύσκολη τοξική γκόμενα»

«Μια παιδική εικόνα. Τρεις αδελφές μοδίστρες κάπου στου Ζωγράφου. Με θυμάμαι να παίζω με τα μασούρια και τις δακτυλήθρες κάτω απ' τη ραπτομηχανή όσο εκείνες μας επιδιόρθωναν ρούχα. Θρήσκες, χρυσοχέρες, γεροντοκόρες και οι τρεις. Πιθανότατα ανενεργές σεξουαλικά, και σίγουρα γεμάτες ταμπού».

Της Φωτεινής Λαμπρίδη / tvxs.gr

Η Αφροδίτη Μάνου είναι η πρώτη που θα ξαπλώσει στο ντιβάνι του Αντώνη Μποσκοΐτη και θα εγκαινιάσει τον κύκλο των πρωτότυπων συνεντεύξεων επί σκηνής την Πέμπτη 3/11 στο Θεατρο Αγγέλων Βήμα.

Η Ευτυχία Γιακουμή ενσαρκώνει μια Λούλου εκπληκτικών αποχρώσεων τόσο στην αισθητική όσο και στην κοσμοαντίληψη την οποία στηρίζει ο συγγραφέας.

 

 

 

 

Η ερμηνεία της καθηλωτική.Η σκηνοθεσία αρκετά δυναμική καταφέρνει να βγάλει όλη τη δραματική ενέργεια του κειμένου. Ο συνδυασμός αυτών; Εξαιρετικός!

 

 

 

Επισκεφθήκαμε το μικρό θεατράκι της οδού Σατωβριάνδου, όπου μας υποδέχθηκαν δύο παιχνιδιάρικα πατουσάκια και δύο… χρυσόψαρα! Ακούγεται σουρεαλιστικό; Ήταν! Ας λάβουμε, όμως, υπόψιν τη συνθήκη στην οποία εμπλεκόμαστε επί σκηνής.

 

 

 

Please reload

17η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2021 -2022